` ARTI 2.020 Zomersalon

ARTI 2.020 Zomersalon

on August 12, 2020

Curator Tentoonstelling ARTI 2.020 i.s.m. Friso Witteveen

Zomersalon Arti et Amicitiae - 1 t/m 30 september 2020

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 12 -17 uur (na 17 uur members only) 

Feestelijke opening: maandag 7 september van 12 - 23 uur

Wilt u naar de opening komen? Reserveer dan via arti@arti.nl. Geef aan met hoeveel personen u komt en ook of u gaat lunchen (12:00), koffie met taart eten (14:00), borrelen (16:00 en 20:00), voor het diner (18:00) komt.

RELATED PROJECTS

ARTI 2.020 is de derde zomerse ledententoonstelling in de sociëteit van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae, met recent werk van kunstenaars leden. De tentoonstellingstitel 2.020, twee punt nul, verwijst naar een volgend niveau; de vrijheid om nieuwe visies te tonen, met perspectief naar andere en betere tijden. De cijfers nul twintig refereren natuurlijk aan Amsterdam, een eigenzinnige stad die voor vele culturen een podium biedt.

De tentoonstelling toont rijke serie van ideeën en opvattingen. Er is niet één waarheid, niet een rechte, eendimensionale lijn maar zoals kunst in het algemeen: het is verrassend, grillig, verfrissend, vernieuwend en vaak buiten de gebaande paden.

De opvattingen over kunst zijn constant aan verandering onderhevig. De ene kunstenaar beweegt met die stromingen en veranderingen mee, de ander bijt zich vast in de eigen oorspronkelijke uitgangspunten. Dat mag. Dat is kunstenaarsvrijheid.  

De geëxposeerde werken hebben een prettig formaat én zijn te koop. Een extra ‘zomerse’ reden om de prachtige door H.P. Berlage ontworpen sociëteit eens te komen bezoeken. Voor ‘n drankje, lunch én de kunst. De sociëteit op de begane grond is vrij toegankelijk. Gedurende de tentoonstelling zal er dagelijks één van de deelnemende kunstenaars aanwezig zijn, om bezoekers te informeren en desgewenst rond te leiden. 

Arti et Amicitiae is een vereniging opgericht in 1839. Het is uitgegroeid tot de grootste kunstvereniging in Nederland. Tijdens het gastheerschap voor de Zomersalon 2019 bleek dat voor bezoekers - ook de geboren en getogen Amsterdammers - Arti relatief onbekend is. De statige monumentale inrichting, het kostbare Berlage interieur, wordt gemakkelijk geassocieerd met de lobby van een chique hotel.

De organisatoren willen dat de exclusieve uitstraling geen drempel hoeft te betekenen.  

De ARTI 2.020 Zomersalon zal zich als cultureel evenement extra profileren middels een MUPI* poster campagne in Amsterdam, rond augustus/september. Het streven is om met die MUPI* campagne een breed publiek te bereiken en daarmee juist ook vanuit de wijken nieuwe publieksgroepen aan te trekken. (*MUPI = Moblier Urban à Publicité Illuminé, straatmeubilair in de vorm van een verlichte reclamezuil) 

Met dank Amsterdam & Partners, Gemeente Amsterdam Drukwerk MUPI Poster EPS Amsterdam 

De ARTI 2.020 Zomersalon wordt georganiseerd door kunstenaarsleden Friso Witteveen en Harald Schole en Arti tentoonstellingscoördinator Marjo Boeijen.