` Een Serie Tentoonstelling In Societeit Arti Et Amicitiae

Een Serie Tentoonstelling In Societeit Arti Et Amicitiae

posted on August 12, 2020

Harald Schole zoekt sinds 2014 als curator van de Sociƫteit Arti et Amicitiae eigenzinnige en bijzondere verzamelingen van kunstenaars en kunstlievende leden van Arti en maakt deze openbaar. Kunstverzamelaars zijn mensen met een passie. Het werk is op uiteenlopende manieren in bezit gekomen: met een kennersoog gevonden, geruild, gekocht of cadeau gekregen.

Arti et Amicitiae (Latijn: kunst en vriendschap) opgericht in 1839, is de grootste vereniging van kunstenaars en kunstliefhebbers in Nederland en een hot-spot voor de kunsten in het centrum van Amsterdam. Het is een particuliere instelling die culturele activiteiten van leden ondersteunt en een podium biedt voor tentoonstellingen en internationale culturele en sociale netwerken.